Megvizsgálják

2019.06.22. 17:23

Állatkertbe vitték a városban kóborló jegesmedvét

Állatkertbe vitték vizsgálatra és felerősítésre azt az éhes, lesoványodott jegesmedvét, amely az Oroszország északi térségében fekvő Norilszk városának külterületén, több mint 800 kilométerre természetes élőhelyétől kóborolt – közölték a helyi illetékesek.

Forrás: Zapolyarnaya pravda / AFP

Fotó: Irina Yarinskaya

Az állat pár napja jelent meg először az észak-szibériai város Talmak nevű ipari negyedében, egy gyár környékén kószált, élemet keresett. Egy krasznojarszki állatkert szakemberei csütörtökön elkábították és pénteken elszállították az állatkertbe.

Nem tudni, hogy az északi sarkvidéki vadállat miként került Norilszk térségébe, amely a Jeges-tengertől 400 kilométerre van a szárazföldön.

A jegesmedvék egyre gyakrabban jelennek meg emberlakta területeken Oroszország északi részén, mivel a klímaváltozás és a térségbeli fejlesztések szűkítik élőhelyét és élelemforrásait. Azonban a sarki jégtől ilyen távoli helyen ritkán látni jegesmedvét.

Borítókép: Az éhes jegesmedve az Oroszország sarkvidéki térségében fekvő Norilszk városának külterületén 2019. június 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!