Nagyvilág

2013.03.09. 14:44

Csalás és hamisítás miatt elítéltek két magyar állampolgárt Tennessee államban

Washington, 2013. március 9., szombat (MTI) - Nemzetközi banki csalás és internetes levélhamisítás miatt börtönbüntetésre ítélt és kártérítés megfizetésére kötelezett két magyar állampolgárt egy amerikai bíróság.

Washington, 2013. március 9., szombat (MTI) - Nemzetközi banki csalás és internetes levélhamisítás miatt börtönbüntetésre ítélt és kártérítés megfizetésére kötelezett két magyar állampolgárt egy amerikai bíróság.A Tennessee állambeli Nashville bírósága K. Aleksandart 48 hónapra, B. Beatrixet pedig 36 hónapra küldte a rácsok mögé, s emellett további kétévi rendőri felügyeletre és 464 581 dollár kártérítés megfizetésére kötelezte őket - közölte weboldalán pénteken az amerikai igazságügyi minisztérium.

A 40 éves férfi és a 34 éves nő novemberben bűnösnek vallotta magát. Vallomásuk szerint az eBay-en és más internetes kereskedelmi oldalakon eladó gépkocsikat hirdettek meg, ám a vásárlók, miután átutalták a vételárat az általuk megadott bankszámlákra, sohasem jutottak hozzá a járművekhez. A bűncselekmény-sorozatot csoportosan követték el, a bűnszövetkezet két tagja ellen augusztusban emelt vádat a szövetségi nagyesküdtszék.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) korábban azt közölte, hogy a férfi hamis magyar útlevelek birtokában összesen 17 számlát nyitott a Bank of America észak- és dél-karolinai fiókjaiban, mindegyiket más néven. A férfit a Tennessee állambeli Madisonban, a nőt pedig a Georgia állambeli Kennesawban fogták el, amikor hamis magyar iratokkal bankszámlát akartak nyitni.

A páros összesen 36 embert csapott be, a két magyar által okozott kárt 550 ezer dollárra becsülik. A nő vallomása szerint a férfi a pénz nagy részét átutalta kettejük külföldön tartózkodó bűntársainak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!