Fotó: kocsma lett a templomból!

Fotó: kocsma lett a templomból!
A több mint 300 éves unitárius templomban szabad a buli.

A High Pavement Chapel eredetileg 1687-ben épült, a mainál jóval kisebb méretben az angliai Nottingham későbbi Csipkepiac-negyedében. Az évszázadok során több jelentős átalakításon esett keresztül, a neogótikus épület egy ideig csipkemúzeumként is működött, ma viszont az egyik legkülönlegesebb bárnak és szórakozóhelynek ad otthont.
A Pitcher&Piano kívül és belül is megőrizte az eredeti atmoszférát, ugyanakkor úgy tervezték át az épületet, hogy kisebb és nagyobb csoportok is jól érezzék benne magukat.

Nézze meg a képeket >>>

Legutóbb a nottinghami székhelyű Macaulay Sinclair csoport építészeinek tervei alapján újították fel a helyet: az íveket hangsúlyozó világítás még jobban kiemeli a hely hangulatát és gyönyörű építészeti megoldásait. A bár falára tükrök kerültek, megváltozott a padlózat, bőr kárpitot kaptak a székek és fotelek, aranyra festették a csigalépcsők eredetileg fekete korlátját, kialakítottak privát zugokat – mindezt a katedrálüvegekkel, a táncparkettre néző oltárral és a szimmetrikusan kialakított térrel összhangban. A végeredménynek köszönhetően az egykori templom ma Nottingham egyik legkedveltebb és leghangulatosabb találkozóhelye, nappal és éjszaka is.
Forrás: www.lakaskultura.hu