BOON Sziréna

2010.05.18. 14:38

Készenléti rendőrök és tűzszerészek is mentenek Borsodban

<p>Gesztely, Ócsanálos - A Készenléti Rendőrség 200 rendőre is dolgozik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt napok rendkívüli időjárása miatt kialakult veszélyhelyzet elhárításán. A szombathelyi készenléti rendőrök még 100 emberrel és a Tűzszerész Szolgálat búvárai két csónakkal kora délután érkeznek Gesztely és Ócsanálos térségébe, ahol az árvízi védekezésben segítenek.</p>

A Készenléti Rendőrség keddi tájékoztatása szerint a megyében kialakult katasztrófahelyzet elhárítására a Készenléti Rendőrség miskolci és nyírbátori rendőreit is mozgósították. A Miskolchoz közeli Szikszón, Sátoraljaújhelyen, Ócsanáloson és Geszthelyen szükségessé vált árvízvédelmi munkálatok meghaladták a helyi erők kapacitását, így már hétfőn a segítségükre érkeztek a Készenléti Rendőrség három bevetési osztályának munkatársai.

A rendőrök nem csak a rendészeti, hanem a védekezési munkákban is részt vesznek. Hétfő reggelig 206 rendőr dolgozott a homokzsákok töltésén, szállításán, azoknak a gátakon való elhelyezésén, illetve őrizték a kitelepített házakat, segítették az egészségügyi ellátást és forgalmat irányítottak. A Készenléti Rendőrség tagjai összesen 30 ezer homokzsákot töltöttek meg és helyeztek el a megfelelő helyeken eddig.

Ócsanálos és Geszthely környékén folyamatos az árvízveszély, így ott kedden is 200 rendőr segít a védekezésben. Kora délután Szombathelyről még 100 készenléti rendőr érkezik, illetve két csónakkal a Tűzszerész Szolgálat búvárai is ott fognak dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!