Főtisztek látogatása a dandárnál

Akt.:
Főtisztek látogatása a dandárnál
Főtisztek látogatása a dandárnál
Debrecen – A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem 21. Felsőfokú vezetőképző (vezérkari) tanfolyamának hallgatói csapatlátogatáson vettek részt a MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni helyőrségében.

A főtiszteket Polyák András alezredes fogadta, majd a megbízott törzsfőnök jelentésében részletesen bemutatta a dandár szervezeti felépítését és tevékenységét.

A laktanyabejárás során a vendégek szemügyre vehették az alakulatnál használt harci járműveket, és a rendszeresített technikai eszközöket. A délelőtt leglátványosabb mozzanata a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj katonái által végrehajtott közelharc bemutató volt. A kiválóan felkészült katonák látványos produkciója a vezérkari tanfolyam egyik hallgatóját is „cseréptörésre” ösztönözte.

Főtisztek látogatása a dandárnál

A vendégek a technikai eszközöket és a katonai közelharcot bemutató csapatok parancsnokainak okleveleket nyújtottak át, kifejezve elismerésüket a tartalmas programokért.

A részt vevők délután a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat és a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat Védelmi Bizottság képviselőivel találkoztak, majd Debrecen nevezetességeit tekintették meg.

Révészné dr. Markovics Zita hdgy.