Főszereplő lett az egyebek

A jégkorong MOL Ligában vasárnap este az Újpesti TE csapatát látta vendégül a Miskolci Jegesmedvék JSE együttese.

Kiegyenlített játékot hozott az első harmad, igazán egyik csapatban sem voltak ekkor jó egyéni teljesítmények, ugyanakkor a bekkek jól tartották a kapuk előtti zónákat. Ez inkább az MJJSE-re nézve volt hízelgő, ugyanis Mayer edző hét alapemberét volt kénytelen nélkülözni. A 14. percben aztán megtört a gólcsend, az UTE némileg váratlanul megszerezte a vezetést. A szünetet jelző dudaszóig – hasonlóan a játékrész elején történtekhez – érintetlenek maradtak a hálók.

Fordulás után sem változott a képlet: az MJJSE harcolt, míg az Újpest nem nagyon tudott újítani. Nem úgy a játékvezető, aki a 29. percben egy sima kis büntetésből kettős kiállítást ítélt, amit nem bírtak el a vendéglátók. Nem is volt meglepő, hogy 5 perc alatt háromszor is gólnak örülhettek a lila-fehérek a nyílt sisakos játékot felvállaló MJJSE ellen. A záró húsz perc közepén Berta pipált ki egy ziccert (0-5), azonban a miskolciak ezután sem mondtak le a gólszerzésről. Az 52. percben Popovics szépített, majd három minutával a vége előtt Sike bombagóljával alakult ki a találkozó végeredménye.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék JSE – Újpesti TE 2-5 (0-1, 0-3, 2-1)

Miskolc, 400 néző. V.: Sós (Németh M., Bedő).

Miskolci Jegesmedvék JSE: Duschek – Budai, Cop, Popovics 1, Túróczy, Egri, Radványi, Gőz, Szabó D., LÁDA B., Strengell (1), Láda P., Nagy G., Korpos, Kivinen, Nyberg (1), SIKE 1, Dányi, Rausch, Gyenes (k). Vezetőedző: Mayer Péter.

Újpesti TE: NEMCAK – Hüffner (1), Roczanov, Zalavári, Tolnai, Borbás, Berta 1, Horváth D., Harmati, SIKORCIN 1 (1), Michalek, Markó, Virág 1, DUBEK 1 (2), Rencz, Kadlubiak, Zlocha 1, Németh Á. (1), Strausz, Hajek (k) Vezetőedző: Pék György.

Kiállítások: 18, ill. 16 perc.

Mayer Péter: – Nagyon át kellett alakítani a csapatot, a sok hiányzó miatt, ami nem sok jót ígért. Az egyebekről nem szeretnék beszélni, de megvan róla a véleményem. Úgy érzem emelt fővel jöhettünk le a jégről.

Pék György: – Ismét bebizonyosodott, hogy kétszer egymás után nem tudunk jól játszani. Az MJJSE lelkes, ügyes csapat, de nekünk nagyobb mezőnyfölényben kellett volna játszani. Nagyon nem vagyok elégedett.