Főszerepet kapott az alma

Hét csapat üstjében főtt csütörtökön az almalekvár Csengerben: a helyi intézmények (az általános iskola, a nyugdíjas klub és a Méliusz Idősek Otthona) képviselői, valamint a géberjéni, szamossályi, pátyodi és szatmárcsekei önkormányzatok is beneveztek a versenyre.

A IV. Szatmári Almanapok rendezvénysorozat az említett versengés mellett számos érdekes látni- és kóstolnivalóval várta, s várja még két napon át az érdeklődőket.

Fotó- és képzőművészeti kiállítások, sportversenyek, koncertek színesítették a nap programját, s rendkívüli érdeklődés kísérte a hagyományőrző együttesek bemutatóját.

A házigazda város valamennyi csoportja – gyerekek, nyugdíjasok, roma együttes tagjai, stb. – színpadra lépett a nap folyamán, s hasonló sikert aratott az egyedüli vendég: a Györtelekről érkezett együttes.

Pénteken 10 órakor a városi sportcsarnokban rendezendő szakkiállítás megnyitásával indult a program, majd szakmai előadások, gasztronómiai különlegességek kóstolója és vására, musical-előadás, komoly- és könnyűzenei koncertek, futballmérkőzés és még sok-sok meglepetés várja a rendezvényre látogatókat.

– Koncz Nóra –