Forró nyomos fűnyom – Börtönbe kerültek a mezőzombori betörők

Szerencs, Mezőzombor – Az elkövetőknek nemcsak foguk tört a betörésbe, hanem a fű is a nadrágjukba. A rendőrök ugyanis szinte azonnal elfogták a mezőzombori betörőpárost, akik egy napon belül börtönbe is kerültek.

A napokban egy mezőzombori portára tört be két férfi, akik a nyitott kertkapun keresztül jutottak be. A tettesek a szintén nyitva hagyott garázsból elkötöttek egy személygépkocsit, amit a gyújtáskapcsolóban hagyott indítókulccsal tudtak elindítani! Miután a járművel kiálltak, az elkövetők visszamentek a házba. A lakásból műszaki cikkeket, ruhát, tisztálkodó szereket és egyéb használati eszközöket loptak el. Az ingatlan tulajdonosa ekkor ébredt fel, ily módon megzavarva az elkövetőket, akik elmenekültek a helyszínről.

A rendőrséget azonnal értesítette a sértett, aki többek között elmondta, hogy milyen értékek tűntek el a házból, illetve időközben egy füves területen megtalálták az elakadt autót is. A riasztást követően a helyszínre tartva a nyomozók ellenőrizték az útba eső szórakozóhelyeket is. Az egyikben két gyanús férfit vontak ellenőrzés alá, akik nem tudtak egyértelmű válaszokat adni arra, hogy miért vannak a táskájukban piperecikkek, ruhaneműk, műszaki eszközök. Ráadásul a ruházatuk fű foltos volt. Ugyanis mint utóbb kiderült az elkövetők megpróbálták betolni az elakadt autót.

A Szerencsi Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás miatt indított eljárást a szerencsi, illetve a prügyi férfivel szemben. A bűnügyi őrizetbe vett elkövetők 24 órán belül gyorsított eljárás keretében álltak bíróság elé. A taláros testület az egyiküket 2 év börtön-, társát 2 és félév fegyházbüntetésre ítélte.

Az autó nem széf!

A Rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy az autótulajdonosok lehetőség szerint ne tároljanak nagyobb értékeket, készpénzt a járművekben. Látható helyen se hagyjanak semmit, hiszen azok lehetőséget kínálhatnak az elkövetőknek. Továbbá érdemes az ingatlanok udvarán leparkolt gépjárműveket is lezárni, akárcsak az ingatlanok nyílászáróit!

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda