FORMA-1: Ron Dennis szerint nem Alonso hibázott

Ron Dennis, a Forma-1-es McLaren-Mercedes csapat első embere szerint nem a világbajnoki címvédő Fernando Alonso miatt “ragadt” a boxban a vb-pontverseny éllovasa brit Lewis Hamilton a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésének utolsó perceiben.

“A csapat nem azt tette, amit kellett volna” – mondta Ron Dennis. “Alonso azért nem indult el, mert az egyik, indításért felelős mérnökünk erre nem adott neki engedélyt.”

A tréning hajrájában Alonso a McLaren boxa előtt a “nyalóka” felemelése után is még több másodpercig állt. Amikor elindult, és Hamilton autója megérkezhetett a kerékcserére, olyan kevés idő volt hátra az edzésből, a pontversenyben vezető brit eggyel kevesebb gyorskört tudott megtenni, így nem tudott javítani idején.

A versenybíróság vizsgálatot indított a McLarennél történtek tisztázása érdekében, ezért meghallgatásra beidézte Ron Dennis csapatfőnököt és Dave Ryan menedzsert is, valamint a két pilótát. A vasárnapi versenyen, az időmérő végeredménye alapján Alonso indul az első, Hamilton pedig a második helyről.