Forma-1 – Ricciardo és Vergne is marad a Toro Rossónál

Faenza/Budapest, 2012. október 31., szerda (MTI) – A következő szezonban is az ausztrál Daniel Ricciardo és a francia Jean-Eric Vergne vezeti majd a Forma-1-es Toro Rosso istálló versenyautóit.

A faenzai központú csapat szerdán az MTI-hez is eljuttatott közleményében jelentette be, hogy szerződést hosszabbít a két pilótával.

“Mindketten nagyszerű munkát végeztek ebben az idényben” – idézte a közlemény Franz Tost csapatfőnököt. “A nyári szünet óta több alkalommal is pontszerző helyeken végeztek, s minden csapattagot lenyűgöztek érettségükkel. A következő néhány hónapban mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy jövőre olyan autót építsünk, amelyben Daniel és Jean-Eric is kamatoztathatja tehetségét.”

A 23 éves Ricciardo tavaly debütált a Forma-1-ben, azóta 28 futamon kilenc pontot szerzett. A 22 esztendős Vergne-nek az idei az első szezonja az autósport elitkategóriájában, s az eddigi 17 futamon 12 pontot gyűjtött.

A Toro Rosso három futammal a világbajnokság zárása előtt 21 ponttal a kilencedik helyen áll a konstruktőrök pontversenyében.

– MTI –