FORMA-1: Massa – "Pozitívnak kell maradnunk"

Felipe Massa szerint optimistán kell nekivágni a hétvégi Japán Nagydíjnak, ahol megkezdheti a felzárkózást a világbajnoki pontversenyt vezető Lewis Hamiltonnal szemben. A Ferrari istálló brazil pilótája hét ponttal van lemaradva a brit versenyző mögött.

Az olasz csapat katasztrofálisan teljesített a múlt heti Szingapúri Nagydíjon, ahol az élről rajtoló Massa a 13. lett, míg a finn Kimi Raikönnen kiesett. A McLaren-Mercedes brit pilótája a harmadik helyen ért célba, és ennek köszönhetően hét pontra elszakad a brazil kiválóságtól.

“A Szingapúri Nagydíj után ez lehetne a mottónk: nézz előre, és sose add fel” – jelentette ki Massa. “Ahogy csapatunk igazgatója, Stefano Domenicali mondta a verseny után: a hátralévő három futamon a lehető legjobban kell teljesítenünk. Nem lesz egyszerű, de mindenki megteszi a tőle telhetőt” – bizakodott a brazil pilóta.

Szingapúrban 15 kör elteltével Massa vezetett Hamilton előtt, ám az első bokszkiállásnál a Ferrari hatalmasat hibázott. Tankoláskor idő előtt adtak engedték elindulni Massát, így a brazil kitépte és maga után húzta a bokszutca kijáratáig az üzemanyag adagoló berendezés csövét. A hiba miatt a brazil versenyző az élről az utolsó helyre zuhant vissza.

“A hét pontos hátrány lehet sok is, de lehet kevés is. Attól függ, honnan nézi az ember” – vélekedett Massa. “A szingapúri versenyen az egy pontos hátrányom hirtelen hétre nőtt Hamiltonnal szemben, de ő is kifoghat egy rossz napot, és akkor minden megváltozik” – fogalmazott a 27 éves klasszis.

“Most az a legfontosabb, hogy pozitívan gondolkodjunk, és elhiggyük, hogy van esélyünk az élen végezni” – tette hozzá Massa. A tavalyi Japán Nagydíjon Hamilton az élen végzett, míg a Ferrari brazil pilótája csak a hatodik lett, de szerinte ez most változni fog. “Biztos vagyok benne, hogy a hétvégén végig versenyben leszünk” – zárta le mondandóját Massa.