Forma-1 Magyar Nagydíj – forgalmi változások szombaton is

A Forma-1 Magyar Nagydíj miatt pénteken bevezetett forgalmi változások nagy részét szombaton is fenntartják. A BKV ideiglenes buszai is tovább közlekednek.

A nézők szombaton és vasárnap is a 19-es kilométernél kialakított ideiglenes és a 23-asnál lévő állandó lehajtóknál kanyarodhatnak le a Hungaroringhez vezető összekötő útra. Az úgynevezett VIP vendégek – és csak ők – az M3-as autópálya jobb oldalán, a 2/B autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között külön forgalmi sávon közelíthetik meg a versenypályát, ezt kifejezetten nekik alakították ki. Az ideiglenes forgalmi rendre az M3-as autópálya feletti hidakra szerelt táblák is figyelmeztetik az autósokat.

A verseny után Budapest felé a 23-as csomópontnál illetve a Ring pihenőhelyen keresztül lehet felhajtani az autópályára, ekkorra ideiglenesen megnyitják a felújítás alatt lévő 2/B főutat is.

A BKV járatait érvényes Forma-1 belépővel a verseny ideje alatt a versenypálya és a főváros között ingyen használhatják az utasok. A verseny helyszínére három, külön számozás nélküli, ideiglenesen közlekedő járattal lehet eljutni. Az Árpád híd és Mogyoród városközpont között szombaton és vasárnap 15 percenként jár ideiglenes busz. A mogyoródi HÉV megállótól Mogyoród városközpontig szintén közlekedik majd egy járat. Ez délelőtt az Árpád hídi buszokkal megegyező időszakban és sűrűséggel megy, szombaton délután 16 és 19 óra, vasárnap pedig 15 óra 30 és 17 óra között használható. A harmadik busz a Forma-1 Nagydíj kiemelt vendégeit viszi a verseny helyszínére. A gödöllői HÉV szombaton és vasárnap is a szokottnál sűrűbben közlekedik, és megáll a Hungaroring nevű ideiglenes állomáson is.

A Forma-1 Magyar Nagydíj programja szombaton boxlátogatással, szabadedzéssel, majd délután egy órakor az időmérő edzéssel folytatódik.