FORMA-1: Hamilton nincs megelégedve a versenybírók döntésével

A Forma-1-es világbajnoki pontverseny éllovasa, Lewis Hamilton szerint nem volt sportszerű, hogy ő is ugyan olyan büntetést kapott a vasárnapi Japán Nagydíj során, mint a Ferraris Felipe Massa.

Két futammal a versenysorozat vége előtt a McLaren-Mercedes brit pilótájának két pontra olvad az előnye Massával szemben, aki Sebastian Bourdais büntetésének köszönhetően nem a nyolcadik, henem a hetedik helyen zárt végül.

A versenybírók a Ferrari brazil pilótáját boxutca áthajtásos büntetéssel sújtották, mert a futam során egy előzési kísérlet során kilökte Hamilton. A brit klasszist is hasonló ítélettel sújtották, mert a verseny elején leszorította a pályáról Massa csapattársát, Kimi Raikkönent.

Hamilton azt beismerte, hogy hibát követett el, de szerinte Massát keményebben kellett volna megbüntetni. “Egy ilyen verseny után azt kívánod, hogy bárcsak máshogy csináltál volna dolgokat” – kezdte mondandóját a 23 éves tehetség. “Hibát követtem el, de meg is fizettem érte. Megesnek az ilyen dolgok, de nem szabad velük foglalkozni, hanem tovább kell menni” – magyarázta Hamilton.

“Én és Massa ugyan azt a büntetést kaptuk, de én nem löktem ki senkit, ellentétben vele” – dohogott a brit versenyző.

A világbajnokságból még két futam van hátra: a Kínai- és a Brazil Nagydíj.