FORMA-1: Fisichella már leírta a Renault idei szezonját

A Forma-1-es Renault istálló olasz pilótája, Giancarlo Fisichella szerint bár még csak két futam zajlott le a világbajnokságból, csapatának már nincs semmi esélye arra, hogy megvédje a 2006-ban szerzett konstruktőri világbajnoki címét. Fisico arra alapozza véleményét, hogy az előző verseny óta eltelt egy hétben sem tudtak közelebb kerülni az éllovas McLaren-Ferrari kettőshöz.

“Idén eddig nem szerepeltünk jól. A szezonnyitó előtt edzéselsőségeket és futamgyőzelmeket vártunk, erre örülünk, ha néha pontot tudunk szerezni” – nyilatkozta az olasz a Reuters hírügynökségnek vasárnap, a 2007-es Bahreini Nagydíj versenynapján.

Fisichella a hetedik, csapattársa, Heikki Kovalainen pedig a tizenkettedik helyet szerezte meg a szombati időmérő edzésen. “Ennél rosszabbat el sem tudunk képzelni. A szezon eleje nagyon nehéznek tűnik, és természetesen csalódottak vagyunk.” – tette hozzá.

A Renault hivatalos álláspontja szerint a rossz szereplés oka a szokatlan Bridgestone abroncsok használata (tavaly még Michelinnel nyert vb-címet a francia csapat). De egyes, a csapathoz közel álló emberek véleménye szerint, Flavio Briattore a csapat pilótáival sincs megelégedve; tavaly még a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is a kék-sárga csapatot erősítette.