Forma 1-es pálya épül Szerbiában

Hamarosan megkezdik egy Forma 1-es versenypálya építését Szerbiában – jelentette be a szerb kormány nagyberuházási minisztere. Velimir Ilics közölte, a tervek már megvannak, a legismertebb szakemberekkel és beruházókkal egyeztettek, az ötlet pedig magától Bernie Ecclestone-tól származik. A három kiszemelt hely közül az egyik Ilics szülővárosában, Csacsakon található.

A miniszter szavai szerint a pálya kiépítésének ötlete magától Bernie Ecclestone-tól származik. Mint azt Ilics elmondta, a Forma 1-es verseny társtulajdonosa az újévi ünnepek során járt Belgrádban, szerb nemzetiségű felesége Szlavica társaságában. Ez alkalommal kérdezte Kostunica szerb kormányfőtől, miért nincs Szerbiának egyetlen komoly autóversenyre alkalmas pályája sem. Ezt követően a miniszter azonnal munkához látott.

A miniszter elmondta, hogy Ecclestone kíséretében bejárta egész Szerbiát, hogy megtalálják a beruházásra legkedvezőbb helyet. A három kiszemelt hely közül az egyik Ilics szülővárosában, Csacsakon található, a másik a Belgrád melletti Szurcsinban, a harmadik pedig Krusevácon.