FORMA-1: Büntetés Alonsonak és a McLarennek

Öt hellyel hátrasorolta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírósága a rajtrácson Fernando Alonsot, amiért az időmérő edzés alatt a bokszutcában feltartotta csapattársát, Lewis Hamiltont. Alonso így a hatodik helyről indul a vasárnapi Magyar Nagydíjon. A FIA versenybíróságának döntése értelmében a McLaren csapat nem kaphat konstruktőri pontokat a Hungaroringen.

A versenybíróság éjfél után meghozott döntése miatt a világbajnoki pontversenyt vezető brit Hamilton indulhat majd az első rajtkockából, míg az időmérőn a legjobb időt elért Alonso a hatodik helyről vághat neki a versenynek.

A büntetést azért kapta a spanyol versenyző és csapata, mert az időmérő edzés utolsó perceiben Alonso a bokszban feltartotta Hamiltont, aki emiatt nem tudott még egy gyors kört megtenni a Hungaroringen. A McLaren azzal magyarázta a késleltetett indulást a kerékcsere után, hogy arra vártak: a spanyol versenyző előtt üres legyen a pálya. Ezt a versenybíróság elvetette, mert a kérdéses időpontban csak egy autó volt a pályán.