FORMA-1: Bourdais lesz Vettel csapattársa a Toro Rossónál 2008-ban

A francia Sebastien Bourdais lesz a Forma-1-ben szereplő Scuderia Toro Rosso istálló egyik pilótája a következő, 2008-as világbajnoki sorozatban. Bourdais jelenleg az Egyesült Államokban a Champ Car sorozatban versenyez, ahol az elmúlt három évben mindannyiszor bajnok is lett. 2008-ban a német Sebastien Vettel csapattársa lesz a Toro Rossónál.

A 28 éves versenyző már régóta a Forma-1-be vágyik. 2002-ben a Forma 3000-es sorozatban az első helyen végzett, de nem keltette fel egyik F1-es istálló figyelmét sem, így került Amerikába, a Champ Car versenysorozatba.

A francia pilóta az idény nyári teszteken lenyűgözte a Toro Rosso vezetőit. Ezzel a döntéssel véglegessé vált, hogy melyik két pilóta vezeti majd a Red Bull fiókcsapatának autóit a 2008-as szezonban. Sebastien Vettel a Magyar Nagydíj előtt váltotta az amerikai Scott Speed-et. A német versenyző eleve úgy érkezett, hogy 2008-ban is övé lesz a csapat egyik vezetői ülése. Bourdais az olasz Vitantonio Liuzzi helyére érkezik.

Bourdais váltása talán azért szokatlan, mert a pilóták többnyire a Forma-1-es karrier után teszik át székhelyüket az Egyesült Államokba, és indulnak az ottani sorozatokban, nem pedig fordítva.

A legutóbbi pilóta, aki Bourdaishoz hasonlóan előbb a tengerentúlon próbált szerencsét az olasz Alessandro Zanardi volt. Ő 1999-ben versenyzett a Williams csapatnál, de egy év után menesztették, mivel nem voltak megelégedve a teljesítményével. Zanardi két Champ Car bajnoki címmel a zsebében ült Forma-1-es kormány mögé.