FORMA-1: Alonso Massát fogja segíteni

A Renault istálló spanyol klasszisa, Fernando Alonso kijelentette: minden erejével azon lesz, hogy a Ferrari pilótáját, Felipe Massát segítse hozzá a világbajnoki címhez, Lewis Hamiltonnal szemben.

A kétszeres világbajnok korábban a McLaren-Mercedes versenyzője volt, ahol a brit tehetség volt a csapattársa, ám kettejük viszonya egyáltalán nem nevezhető barátinak, ezért nem is meglepő, hogy most Alonso Massa oldalára állt, aki jelenleg 5 pontos hátrányban van az éllovas Hamiltonnal szemben.

“A tavalyi év után azt akarom, hogy a Ferrari nyerjen. Amennyire csak tudom, Massát fogom segíteni” – mondta Alonso a Sky Sports Italiának. Annak ellenére, hogy támogatásáról biztosította a brazil kiválóságot, Alonso nincs elragadtatva egyik világbajnok-aspiráns teljesítményétől sem. “Nagyon sok pontot hullajtottak el mindketten” – nyilatkozta a Diario AS című spanyol napilapnak.

“Tizenhat futam után az élen álló Hamiltonnak 84 pontja van, 2006-ban nekem kilenc verseny után volt ugyanennyi” – tette hozzá a spanyol klasszis.