FORMA-1: Alonso jövője bizonytalan a McLarennél

Fernando Alonso bizonytalannak látja jövőjét csapatánál a McLaren-Mercedesnél. A kétszeres világbajnok forma 1-es pilóta egy spanyol lapnak azt mondta, hogy a hétvégi Magyar Nagydíj alatt megromlott a viszonya brit csapattársával, Lewis Hamiltonnal.

A spanyol Marca című sportnapilap azon kérdésére, hogy a McLarennél folytatja-e a pályafutását, Alonso annyit válaszolt: “Nem tudom”. Az újság úgy tudja, hogy Alonso édesapja, és egyben ügynöke, Luis Garcia-Abad a vasárnapi futam után tárgyalt a Reanult csapatfőnökével, Flavio Briattoréval a versenyző jövőjével kapcsolatban.

A francia istálló mindenképpen szeretné újra a csapathoz csábítani Alonsót, aki mindkét világbajnoki címét a Reanult-val érte el. Egyes információk szerint a BMW is szívesen szerződtetné a spanyol klasszist.

Alonsót a verseny előtt öt hellyel hátrébb sorolták, mivel az időmérőedzésen feltartotta csapattársát, Lewis Hamiltont.

A McLaren szerint Hamilton okozta a fennakadást, mivel nem tartotta be a csapat utasításait. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálóbizottsága azonban nem értett egyet a McLaren védekezésével, és megbüntette Alonsót, és a csapatot is.

Hamilton futamgyőzelme után úgy nyilatkozott, hogy az eset óta megromlott a viszonya Alonsóval.