FORMA-1: A Ferrarit félreinformálták a FIA szerint

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerint a Ferrari istállót “félreinformálták” azzal a tervezettel kapcsolatban, amely szerint 2010-től egységesített motorokkal versenyeznének a csapatok a Forma-1-ben. A FIA azután adta ki ezt a közleményt, hogy a Ferrari élesen kritizálta ezt a lehetőséget, sőt még azt is bejelentette, hogy amennyiben megvalósítják ezt a javaslatot, akkor az istálló azt is fontolóra veszi, hogy kilép a sportágból.

A FIA szerint ez csak egy lehetőség a számos közül, amelyet azért vetettek fel, hogy csökkentsék a tarthatatlanná vált költekezést a száguldó cirkuszon belül. “Úgy tűnik, a Ferrari elnökségét félreinformálták. A FIA három lehetőséget ajánlott fel a csapatok számára, amelyek közül a motorok egységesítése csak az egyik” – áll a szövetség által kiadott közleményben. A korábbi hírek arról szóltak hogy egyetlen gyártó motorját használnák a csapatok, amelyek dönthetnének úgy is, hogy maguk építik össze a motort.

“A FIA kiválónak tartja a Ferrari költségvetését, és reméli, hogy ez sokáig így is marad. Ám több csapatnál is magasabbra rúgnak a kiadások, mint a bevételek. Ez így tarthatatlan” – folytatódik a közlemény.

A FIA szerint az a csapatokon múlik, hogy elfogadják-e a felkínált lehetőségeket, vagy saját költségcsökkentő eljárásokat vezetnek be, de arra figyelmeztetett a szervezet, hogy amennyiben nem sikerül egyezségre jutni, akkor a FIA “mindent megtesz, amit szükségesnek lát”, hogy újra jövedelmező üzletté tegye a Forma-1-et.