FORMA-1: A Ferrari Japánban visszatér a "nyalókához"

A Forma-1-es Ferrari istálló úgy döntött, hogy lecseréli a Szingapúrban alkalmazott lámpás elengedő rendszert a boxutcában, és visszatért a jól bevált “nyalókás” emberhez.

A csapat brazil versenyzője, Felipe Massa a Szingapúri Nagydíjon a lámpás rendszer meghibásodása miatt vesztette el minden esélyét a pontszerzésre. Massa zöld jelzést kapott a rendszertől, elindult, ám a tankolást még nem fejezték be a szerelők, így a brazil klasszis magával rántotta az üzemenyag adagoló berendezést.

A lámpa általában automatikusan működik, de Szingapúrban manuálisan működtették. A mulasztás sokba került a Ferrarinak: a McLaren-Mercedes megelőzte a konstruktőri pontversenyben, és Massa hátránya is hét pontosra nőtt Lewis Hamiltonnal szemben.

Az istálló igazgatója, Stefano Domenicali úgy véli, a Ferrarinak ismét vissza kell térnie az egyszerűbb dolgokhoz, így Japánban már ismét a “nyalókás” ember fogja elengedni a versenyzőket a boxból.

“Továbbra is hisszük, hogy a lámpás elengedő rendszerünk előnyt jelent a vetélytársakkal szemben, de a történtek ismeretében úgy határoztunk, hogy a szezon hátralévő részében visszatérünk a nyalókás megoldáshoz” – olvasható a Ferrari hivatalos honlapján Domenicali nyilatkozata.