FORMA-1: A fél Forma-1 le akarja igazolni Vettelt a Red Bull főnöke szerint

A forma-1-es világbajnokságon szereplő istállók több mint fele meg akarja szerezni a száguldó cirkusz legújabb sztárját, Sebastian Vettelt – állítja Dietrich Mateschitz, a Red Bull csapat társtulajdonosa. A Toro Rosso 21 éves pilótája néhány hete megnyerte az olasz nagydíjat, amivel a forma-1 történetének legfiatalabb győztese lett.

Vettelt semmi pénzért sem adná el Mateschitz, és a Toro Rossoból rögtön át is ültette másik csapatába, a Red Bull-ba. A német pilóta a szezon végén visszavonuló David Coulthard helyét foglalja majd el. Mateschitz szerint Vettelben óriási lehetőségek vannak és jövőre egy olyan autót akarnak adni neki, amellyel esélye lehet még több versenyt nyerni.

“A fél forma-1 őt üldözi, de Sebastiannak eszébe sem jutott elhagyni minket, mint ahogy én sem akarok megválni tőle. Ő része a családunknak” – nyilatkozta Mateschitz a Salzburger Nachrichten című újságnak.

A forma-1-ben két csapatot is szerepeltet az energiaital gyártó cég. A Toro Rosso ugyanis a Red Bull csapat “kistestvére”. Az idei szezonban azonban fordított a helyzet, a Toro Rosso ugyanis több pontot szerzett, mint a Red Bull Renault, köszönhetően Vettel remeklésének.