FORMA-1: 2021-ig biztos a Török Nagydíj helye a versenynaptárban

Bernie Ecclestone, akit gyakran a Forma-1 teljhatalmú uraként emlegetnek, hétfőn tizenöt évre garantálta a Török Nagydíj helyét a “száguldó cirkusz” versenynaptárában. Az F1-vezér egyenesen a világ legjobb aszfaltcsíkjának nevezte az Isztambul Park-ban található versenypályát.

Ecclestone szerint a Forma-1-nek helye van világnak ezen a részén, és büszke rá, hogy épp Törökországban építettek versenypályát.

A törökök először 2005-ben rendezhettek futamot, és már a második évben egy kisebb botrány árnyékolta be a nagydíjat: a szervezőket több, mint két és fél millió fontra (átszámítva megközelítőleg egy milliárd forintra) büntette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), mivel az eredményhirdetéskor egy illetéktelen személy adta trófeát Felipe Massának (ezt a személyt a FIA kéri fel a díj átadására).

Bernie Ecclestone az utóbbi években kelet felé nyit, ugyanis a törökök mellett Kína, és Bahrein csatlakozott a verseny állomásaihoz. Ezeket a versenyeket a sportvezető “hosszú távon előnyös” helyszíneknek nevezte, ugyanis itt a lakosság magas száma miatt fokozott lehet az érdeklődés a Forma-1 iránt.