FORMA-1 – Max Mosley hivatalosan is megerősítette: nem indul az elnökválasztáson

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Max Mosley szerdán megerősítette, hogy nem indul el az októberi elnökválasztáson, és a Ferrari korábbi csapatfőnökét, Jean Todtot nevezte meg az utódjául.

Max Mosley múlt hónapban még azt mondta: meggondolja, hogy elindul-e újra az elnöki posztért, de szerdai levelében biztosított mindenkit, hogy véget vet 16 éves elnökségének. “Újból megerősítem: októberben nem leszek a jelöltek listáján” – olvasható Mosley levelében.

A brit sportvezető a Forma-1-es csapatok érdekvédelmi képviselete, a FOTA nyomására egyezett bele abba, hogy nem indul újra a FIA elnöki székéért. Az istállók korábban azzal fenyegetőztek, hogy kiszállnak a száguldó cirkuszból, ha Mosley marad a FIA elnöke és bevezetik a költségvetési sapkát a Forma 1-ben.

A döntése után a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo tovább kritizálta Mosleyt, aki ezután azt mondta: elképzelhető, hogy októberben mégis elindul a választásokon.

A Mosley által favorizált Jean Todt még nem erősítette meg, hogy elindul a FIA elnöki tisztségéért, de a korábbi rali világbajnok, Ari Vatanen már bejelentette, ő biztosan megpályázza a tisztséget.