FORMA-1 – Jaime Alguersuari lett a Toro Rosso új versenyzője

A mindössze 19 éves Jaime Alguersuari lett a Forma-1-es világbajnoki sorozatban szereplő Toro Rosso új pilótája, aki már a hétvégi Magyar Nagydíjon bemutatkozik – olvasható az istálló hétfői közleményében. Mint ismeretes, a csapat a múlt héten vált meg a francia Sebastien Bourdais-től, és a helyére érkezett a spanyol tehetség, aki a száguldó cirkusz történetének legfiatalabb versenyzője lesz.

“Szeretném megköszönni a Red Bullnak, hogy ilyen csodálatos lehetőséget adott nekem” – mondta Alguersuari. “Amióta elkezdtem a versenyzést, ez volt az álmom, és a Red Bull juniorprogramjának köszönhetően végre elindulhatok egy Forma-1-es futamon” – lelekendezett a fiatal spanyol pilóta.

“Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz könnyű dolgom, hiszen a Forma-1-ben helyt állni mindig nehéz. Én a szezon közepén érkezem, ami még jobban megnehezíti a dolgom, az pedig további nehézség, hogy tesztelni sem tudtam” – magyarázta a versenyző. “Az azonban sokat segít, hogy rengeteg támogatást kapok a csapattól” – zárta le mondandóját Jaime Alguersuari.