FORMA-1 – Button szerint a Brawn GP-nek javulnia kell

Jenson Button igencsak keményen fogalmazta meg, hogy mit kell csinálnia csapatának, a Brawn GP-nek a Magyar Nagydíjon, hogy a Red Bull istálló ne zárkózzon fel még jobban rájuk a világbajnoki pontversenyben.

“Magyarországon meg kell rugdosnunk néhány s***et, és ezt is fogjuk tenni” – mondta a vb-pontverseny vezetője, aki a hétvégi Német Nagydíjon mindössze az ötödik helyet szerezte meg. “Imádkozzunk, hogy gyorsak legyünk a következő versenyen, mert ha nem, akkor nagy bajban leszünk” – tette hozzá a brit klasszis.

Button jelenleg 21 ponttal vezet a Red Bullos Sebastian Vettel előtt, és még 1,5 ponttal Mark Webber előtt, de még nyolc futam hátra van a világbajnoki sorozatból. Button az első hét versenyből hatot megnyert, ám azóta csak egy hatodik- és egy ötödik helyet sikerült összeszednie.

A Red Bull az utóbbi három versenyen 24 pontot vett el a Brawn GP-től, és vasárnap a harmadik kettős győzelmüket aratták szezonban, zsinórban pedig a másodikat. “Gyorsabbnak kell lennünk” – jelentette ki a Brawn GP tulajdonosa Ross Brawn. “Nem vagyunk elég gyorsak, és ha nem változtatunk nagyon sürgősen, akkor oda a vb-cím” – jelentette ki a szakember.

Button – akinek az autója valószínűleg jobban fog menni a szárazabb és melegebb magyar versenyen, mint vasárnap, amikor hideg és esős volt az idő – aggódik a kialakult szituáció miatt, de nem pánikol. “Elkezdhetnénk üvöltözni a mérnökökkel, hogy miért ilyen lassú az autó, de ők tudják, mi a dolguk. Nyugodtnak kell maradnunk, minden egyes újításból ki kell hoznunk a maximumot” – magyarázta Button.

“Én még nem érzem úgy, hogy elvesztenénk a világbajnoki címet. Inkább azt mondom: gyerünk, változtassunk a dolgokon” – bizakodott a klasszis. “Van egy-két új alkatrészünk Magyarországra. Már nagyon várom ezt a futamot, szerintem jók leszünk” – zárta le mondandóját a brit versenyző.

A Magyar Nagydíj július 26-án lesz a mogyoródi aszfaltcsíkon.