FORMA-1 – Alonso hamarosan aláírhatja szerződését a Ferrarival a spanyol média szerint

A Reanult kétszeres Forma-1-es világbajnoka, Fernando Alonso jövőre már a Ferrari pilótája szeretne lenni, és nagyon közel áll ahhoz, hogy aláírja a szerződést az olasz istállóval – értesült két spanyol sportnapilap, az AS és a Marca.

A tárgyalások végső stádiumban vannak a spanyol klasszissal, és a lapok szerint a szeptemberi, Olasz Nagydíjon már be is jelenthetik Alonso érkezését. A 27 éves versenyző 2005-ben és 2006-ban nyert vb-címet a Renault-val, 2010 végéig köti szerződés a francia csapathoz, de abban szerepel egy záradék, amely lehetővé teszi, hogy korábban távozzon.

Alonso most kilencedik helyen áll a világbajnoki pontvadászatban. Nemrég elégedetlenségének adott hangot a Renault idei autója miatt. A mérnökök próbálták azzal nyugtatni, hogy hamarosan radikálisan változtatnak a versenygépen, de ez nem igazán hatott Alonsóra.

A hírek szerint a Ferrarinál nincsenek megelégedve Kimi Raikkönen idei teljesítményével – csak 10. a vb-pontversenyben -, így valószínűleg a finn klasszistól válnak meg, és a helyére ültetik be Alonsót.

A spanyol újságok értesülései szerint Alonso érkezését az is megkönnyítheti, hogy maga mögött tudja a spanyol bankóriás, a Banco de Santander támogatását.