FORMA-1 – A Toro Rosso kirúgta Burdais-t

A Forma-1-es Toro Rosso istálló csütörtökön azonnali hatállyal kirúgta a csapat francia pilótáját, Sebastien Bourdais-t. A versenyző nagyon rosszul teljesített az idei világbajnoki sorozatban, ebből lett elege a vezetőknek. Így a július 26-i Magyar Nagydíjon már nem ő ül a Toro Rossóban.

“A múlt heti Német Nagydíj volt Sebastien Bourdais utolsó versenye a Toro Rossónál” – jelentette ki a csapat vezetője, Franz Tost. “Ez volt a második év, hogy Sebastien velünk dolgozott, de idén sajnos nem tudott megfelelni az elvárásoknak, ezért úgy döntöttünk, hogy már a következő futamon, a Magyar Nagydíjon sem ő ül bele a versenyautóba” – magyarázta a szakember.

“Az röviddel a következő verseny előtt derül ki, hogy ki lesz majd Bourdais helyettese” – tette hozzá Trost.

A 30 éves francia versenyző – aki korábban megnyerte a mára megszűnt amerikai Champ Car bajnokságot – jelenleg a 16. helyen áll a vb-pontversenyben, svájci csapattársa, Sebastien Buemi pedig a tizennegyedik. Bourdais 2008-ban csatlakozott a Toro Rossóhoz.

A hírek szerint a spanyol Jaime Alguersuari válthatja Bourdais-t a Toro Rossónál. Ezzel a 19 éves tehetség lehet a Forma-1 történetének legfiatalabb versenyzője.