Forintokra váltják az előnyöket Nyírbátorban

A nyírbátori Kulturális Központ nemcsak ajánl, örömmel befogad különféle kezdeményezéseket, ötleteket, s helyet ad minden értelmes, előbbrevivő kezdeményezésnek.

Nyírbátor (KM) – Egy éves születésnapját ünnepli ezekben a napokban a Nyírbátori Kulturális Központ. Ez alkalomból Hegedűs Ágnest, az intézmény főigazgatóját az eddigi eredményekről és a tervekről kérdeztük.
– Nagy kihívást és páratlan lehetőséget láttam magam előtt, amikor egy esztendővel ezelőtt elvállaltam az intézmény vezetését. Nyírbátorban ugyanis több mint tíze nem volt kulturális közintézmény, aztán egyszercsak megépült ez a XXI. századot képviselő, modern centrum. Fontos, hogy rendszeresen élettel, közösséggel, kulturális szellemmel töltsük meg, hiszen a városlakók régóta vártak rá, és már a kezdetek kezdetén lelkesen érdeklődnek iránta.
Kiaknázatlan gyöngyszemek
Hegedűs Ágnes természetesen tisztában van vele, hogy csak a múltból élni, a megkezdett dolgokat továbbvinni ma már nem elég, folyamatosan törekedni kell a megújulásra. A főigazgató így folytatta: – Igyekszünk számos kezdeményezést útjára indítani. Tánc- és nyelvtanfolyamot szerveztünk, helyet adunk a civil szervezeteknek, színház és mozielőadásoknak, vagy éppen a Keleti Motorosoknak. Idén először rendeztünk például középkori farsangot, melynek a reméltnél is nagyobb sikere lett! A résztvevők korabeli jelmezekbe öltözve vonultak végig a városon, közöttük nemcsak helybéliek, a szomszédos falvakból érkezők is voltak! A jövőben még nagyobb figyelmet szeretnék fordítanai a turizmusra, kiaknázatlan gyöngyszeme a városnak a két templom, a múzeum, a várkastély – olyan látnivalók ezek, amelyek joggal tartanak számot az érdeklődésre.

Hegedűs Ágnes hangsúlyozta: a nyírbátori Kulturális Központ nemcsak ajánl, örömmel befogad különféle kezdeményezéseket, ötleteket, s helyet ad minden értelmes, előbbrevivő kezdeményezésnek. Ezért is fontos, hogy a város felvállata a kistérségi központtal szemben megfogalmazott elvárásokat, s a Magyar Művelődési Intézet támogatásával páratlan minta lesz az Észak-Alföldi Régióban. Ez az uniós pályázatokon jelenthet majd forintokra lefordítható előnyt, ami a további fejlődés garanciája lehet

Címkék: