Forgalomkorlátozások várhatók a Margit híd környékén a feújítás miatt

Forgalomkorlátozásokra számíthatnak az autósok a Margit híd felújítása miatt a mostani és a következő hétvégén is. A változások a rakpartokat érintik, a szakemberek ezekben az időpontokban végzik ugyanis az állványozási és kábelfektetési munkákat a hídfőknél.

Az MH 2009 Konzorcium csütörtöki tájékoztatása szerint november 13-án és 14-én – vagyis ezen a hétvégén – a Margit híd hídfőinél végeznek állványozási és kábelfektetési munkákat a szakemberek. Emiatt változások várhatók a forgalomban, a pesti és a budai alsó rakpartot szombaton reggel negyed 8-kor zárják le. Az autósok itt egészen délután 3 óráig nem tudnak majd közlekedni.

A rákövetkező hétvégén – november 20-án és 21-én – is folytatódik a munka. A korlátozás ekkor már a budai felső rakpart forgalmát érinti: szombaton reggel 7 órától egészen vasárnap délután négy óráig csak egy-egy lesz járható. Először a belső sávok, majd a két külső sáv lesz lezárva.

Múlt hétvégén végezték egyébként a Margit híd statikus terhelési próbáját, mint kiderült, a híd megfelelő állapotban van. A villamosok a hétfői üzemkezdettől ismét áthaladhatnak a hídon, mindezt már a végleges síneken. A főváros korábbi közlése szerint amennyiben ezen a héten minden érintett szervezet hozzájárul a Margit híd forgalomba helyezéséhez, akkor Nemzeti Közlekedési Hatóság vélhetően november 15-vel megadja az ehhez szükséges engedélyt. Ha ez megtörtént, az autósok ismét ráhajthatnak a hídra.Sporthírek