Forgalmirend változások az ünnepen Miskolcon

Miskolc – Március 15-én és 16-án munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek a buszok és villamosok, tájékoztatta a Borsod Online-t az MVK Zrt.

Március 15-én a 44-es és a Cora járat nem közlekedik, március 16-án pedig a pénteki menetrendnek megfelelően közlekednek autóbuszaik mindkét viszonylaton.
A március 15-i rendezvények miatt egyes járataik terelt útvonalon közlekednek, a forgalomterelésről a megállóhelyeken kihelyezett információs táblákon is tájékoztatják az utasokat.
11-es autóbusz
• Forgalomterelés ideje: kb.10:45 – 11:45 óra között
Megállói: A járat a Kazinczy u. és a Szemere-kert megállóhelyet nem érinti, helyette a Petőfi téren, illetve a Búza tér felé haladva a Dózsa Gy. u. sarkán, míg a Bábonyi-bérc felé haladva a Dózsa Gy. u. megállóhelyen (1-es viszonylat megállóhelye) áll meg.
• Forgalomterelés ideje: Kb.11:45 – 12:45 óra között
Megállói: a Kazinczy u.-ig változatlan, a Petőfi tér megállóhelyet nem érintik.

11-es autóbusz
Forgalom terelés ideje: körülbelül 10:45 – 11:45 óra között. Megállói: A járat a Kazinczy utca és a Szemere kert megállóhelyet nem érinti, helyette a Petõfi téren, illetve a Búza tér felé haladva a Dózsa György utca sarkán, míg a Bábonyi-bérc felé haladva a Dózsa György utca megállóhelyen (1-es viszonylat megállóhelye) áll meg.
Forgalom terelés ideje: körülbelül 11:45 – 12:45 óra között. Megállói: a Kazinczy utcáig változatlan, a Petõfi tér megállóhelyet nem érintik.

34-es autóbusz
Forgalom terelés ideje: körülbelül 10:45 – 11:45 óra között. Megállói: a Kazinczy utca helyett Petõfi tér, a Szemere kert és a Dayka Gábor utca helyett a Dózsa György utcai megállókban áll meg a járat.
Forgalom terelés ideje körülbelül 11:45 – 12:45 óra között. Megállói: a Dózsa György utca helyett Szemere kert, és a Kazinczy utca 11-es megállóhelyen áll meg, a Petõfi tér megállóhelyet nem érintik a járatok.

1, 1A-s autóbuszok
Forgalom terelés ideje: körülbelül11:30 – 12:30 óra között. Megállói: Diósgyõr felé haladva a járatok nem érintik a Petõfi tér megállóhelyet, helyette a Kazinczy utcai megállóhelyen állnak meg. Míg a Tiszai pályaudvar irányába a járatok nem érintik a Dózsa György utcai és Petõfi tér megállóhelyet, helyette a Szemere kert és a Kazinczy utcai megállóhelyen állnak meg.

12,14-es, 14H-s járatok
Forgalom terelés ideje: körülbelül 11:45 – 12:45 óra között. Megállói: a Repülõtér felõl közlekedve a Petõfi tér megállót nem érintik, helyette az 1, 1A-s járatok Szeles utcai megállóhelyén állnak meg

7-es autóbuszok
Forgalom terelés ideje: körülbelül 9:30 – 11:00 óra között. Megállói: Felsõzsolcán a Hõsök tere és a Dózsa György utcai megállók helyett ideiglenes megállóban, a Kassai utcai helyett a polgármesteri hivatal elõtt található VOLÁN megállóban állnak meg a járatok.

HM