Forgalmi változások lesznek a Margit hídnál hétvégén

Újabb forgalomkorlátozások lesznek hétvégén a Margit híd felújítása miatt. Péntek este nyolc órától hétfõ reggel 5 óráig egy sávot lezárnak a budai felsõ rakparton a híd alatt, de az autósok folyamatosan közlekedhetnek ezen a szakaszon. Péntek, szombat és vasárnap éjjel a gyalogosok közlekedését korlátozzák, vagyis nem lehet használni a járdát a Margitsziget és a budai hídfõ között. Emellett szombat reggel 6 órától hétfõ reggel 5 óráig lezárják a pesti felsõ rakpart híd alatti részét a gépkocsiforgalom elõl.

A budai felsõ rakparton egyszerre csak egy sávban korlátozzák a forgalmat a híd alatt, az Árpád fejedelem út irányába a lehajtó rámpáig. A korlátozásokra a hídfeljárók szélesítésének elõkészítõ munkái miatt van szükség. A munkálatok nem érintik a budai alsó rakpartot, így azon zavartalan lesz a közlekedés.

A pesti alsó rakpart híd alatti részére nem lehet autóval behajtani a jelzett idõszakban, mert folytatódik az úgynevezett ûrszelvény magasítása, vagyis megnövelik az úttest és a híd alsó része közötti távolságot, valamint elõkészítik a feljárók szélesítését. A kivitelezõ emellett folytatja a korábbi években megsérült gerendák cseréjét is. Az autósok az alsó rakparton itt is közlekedhetnek. Az északi irányból érkezõknek kerülõútként a Pannónia utcát javasolják, a déli irányból érkezõknek pedig a Szemere és a Hegedûs Gyula utcát.

A munkálatok a gyalogos forgalmat is érintik. A járdákat éjszakánként cölöpözési munkálatok miatt zárják le, nappal viszont zavartalanul használhatják a járókelõk.