Fordulót játszanak a csapatbajnokságokban

Sorsdöntő fordulót rendeznek ma délelőtt és délután a különböző szintű sakkcsapat bajnokságokban. Az együttesek a kilencedik találkozóikat vívják a különböző helyszíneken.

Megyénk NB-s csapatainak mérkőzései

NB I: Edelényi VSE-Nagykanizsa Aquaprofit, Edelény, Vállalkozók Háza. Valószínű, hogy a Nagykanizsa egyik legjobb összeállításában szerepel, mivel szeretnék megőrizni bajnoki esélyeiket, s így nem bíznak semmit sem a véletlenre. Az edelényiek viszont a bentmaradásért fognak küzdeni, így várhatóan izgalmas csaták lesznek.

Az edelényi Borsodi Általános Iskolában lesz egy NB-II-es találkozó is. Edelényi VSE II-Nyíregyházi Lokomotív. A sokáig 2. helyen álló hazaiak, ha érmet akarnak, mégpedig újoncként az NB II-ben, akkor le kell győzniük a nyíregyházi gárdát. Ennek megfelelő lesz az összeállítás és remélhetően a harci kedv is, hiszen az arány sem mindegy.

űNB I/B: Sárospatakon rendezik a borsodi szuperrangadót. A hazaiak, akik mostanában ismét magukra találtak, fogadják azt a Kazincbarcikát, akik akár bebiztosíthatják a bajnoki címüket is. Persze a hazaiak nem engedhetnek meg maguknak nagy arányú vereséget, mivel úgy veszélybe kerülhetnének. Ezért lesz csemege a sakkbarátok számára ez a találkozó.

A másik NB I/B-s találkozón Budapesten a miskolciak (EMSE I) játszanak a HÜSI SC-vel. Bizony, a miskolciaknak a győzelem 2 helyezést is jelenthet előre a tabellán, így izgalmas csata várható.

Az EMSE II. csapata Hajdúszoboszlóra látogat. Itt bizony a 2. helyre felkapaszkodott hazaiak mindent el fognak követni azért, hogy a Munkács és az Edelény II ne előzze meg őket. Így az EMSE II beleszaladhat egy nagyobb vereségbe is, ha nem állnak fel jól.

Tiszavasváriba látogat a Mezőkövesd SE csapata. Várhatóan nyer a borsodi gárda, igaz nagy arányban nem valószínű. Nyíregyházán vendégeskedik a Tiszaújvárosi SC csapata. A végleg utolsó hazaiak, akikre több büntetőpont is vár még,
otthonukban is verhetőek. Reméljük, hogy a Tiszaújváros SC sakkozói is így gondolják.