Fordulat: a vásárló volt a társa a benzinkúti fegyveres rablónak

A benzinkút shopjában vásárló férfi volt a társa annak a fegyveres rablónak, aki még pénteken akart kirabolni egy töltőállomást, Kispesten. A rablás ugyan nem sikerült, de a támadót hamarosan elfogták a rendőrök és mostanra az is kiderült, hogy az ál-vásárlóval együtt tervelték ki a rablást.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a Nagykőrösi úti egyik benzinkútra pénteken hajnalban lépett be egy férfi, aki vélhetően egy fegyverrel fenyegette meg az ott lévő vásárlót és az eladót. A pénztáros azt mondta, hogy már elvitték a kasszából a pénzt, nincs ott bevétel. A támadó ekkor rövid tétovázás után elment a kútról anélkül, hogy bármit elvitt volna. A rablási kísérletkor senki nem sérült meg és lövés sem dördült. A jó személyleírás alapján a kispesti járőrök rövid időn belül, a közelben elfogták a támadót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szombati tájékoztatása szerint az ügy felderítése közben kiderült, hogy a rablási kísérletkor a benzinkúton tartózkodó vásárló valójában a rabló társa volt. A nyomozók megállapították, hogy a két barát együtt tervelte ki a rablást. A másik férfit a rablási nyomozók fogták el. A két embert őrizetbe vették, rablási kísérlet miatt indult eljárás az ügyben.Sporthírek