Fordított a Tatabánya

Fordított a Tatabánya
Az NB I. hetedik fordulójában szombaton délután a Diósgyőri VTK csapata a Tatabánya vendégeként lépett pályára.  Tatabánya-DVTK 05-06

1. p A hazaiak kezdték a mérkőzést.

6. p Binder végzett el jobbról szögletrúgást, az ötös sarkánál a védőket megelőző Katona fejjel, kevéssel a bal felső sarok mellé csúsztatott.

11. p Vitelki buktatta Márkust, amit a bíró sárga lappal “jutalmazott”.

13. p Binder belépett a tizenhatoson belülre, majd lőtt, Turi azonban védett.

14. p Hajdú robogott el a bal oldalon, majd középre ívelt Márkus elé, aki 6 méterről fejelt, Kövesfalvi védett, a kipattanóra Tóth rontott rá, de még mielőtt lőhetett volna Gáspár buktatta, tizenegyes! A büntetőt Márkus végezte el, de a jobb felsőbe tartó labdát Kövesfalvi megfogta.

19. p Rajnai 25 méteres lövése, egy méterrel ment a bal kapufa mellé.

21. p Márkus húzott el a jobb oldalon, majd laposan középre lőtte a labdát, Hajdú óriási helyzetben találta magát, de Halgas becsúszva szerelt.

24. p Hajdú jobb odali szabadrűgása mindenki előtt elment, Németh azonban a labdát, de a közeli emelését Kövesfalvi könnyen védte.

29. p Sipeki jobb oldali beadása megtalálta Horváthot, aki 11 méterről, félfordulattal óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba. 1-0

37. p Mogyoródi buktatta Tóth Zoltánt, sárga lap.

39. p Almási sérülés miatt lejött a pályáról helyére Farkas Norbert állt be.

42. p Kisszögletet végzett el a hazai gárda, Deme és Hajdú játszott össze, utóbbi egy csellel becsapta védőjét, majd belépett a tizenhatoson belülre, majd középre ívelt, a labdáról Németh centikkel maradt le.

43. p Hajdú a kaputól 40 méterre végezhetett szabadrúgást, amely mindenki felett elszállt, Kövesfalvi is csodálkozva nézte, ahogy a labda a bal kapufáról a mezőnybe pattan.

47. p Egyik fél sem cserélt a szünetben.

50. p Cserélt a hazai gárda, Nagy Tamás helyett Da Silva állt be.

53. p Márkus ugratta ki a brazil Da Silvát, aki a jobbról, 16 méterről lőtt, Kövesfalvi pedig óriási bravúrt mutatott be.

66. p Binder végzett el jobb oldalról egy szabadrúgást, a beívelését Rajnai a saját kapuja felé lőtte, de szerencséjére Tóth kisegítette őt, és kirúgta a labdát.

67. p A vendéggárda feljebb tolta a védekezését, megbénította a hazaiak támadásait.

73. p Tisza végzett el szabadrúgást, a 30 méteres lövés 1 méterrel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

75. p Tisza indította Halgast, aki lefutott az alapvonalig, majd visszagurította neki a labdát, de a 6 méteres lövését Turi védte.

79. p Balogh helyett Megyesi.

81. p Egyenlített a Tatabánya. Silvát buktatták a kaputól 28 méterre, a labdának Megyesi futott neki, és hatalamas gól ragasztott a bal felső sarokba, 1-1.

82. p Sipeki bal oldali beadását Halgas fejelte kapu fölé.

83. p Hajdú lőtt 25 méterről, a labda centikkel szállt el a kapu fölött.

84. p Farkas buktatta Demét, sárga lap.

88. p Hajdú ívelt be a jobb oldali szögletet, a labdára a hosszú oldalon remekül érkezett Márkus, és az ötös sarkáról a bal felsőbe fejelt, 2-1.

90. p Horváth helyett Siminic.

91. p Rajnay ugratta ki Silvát, aki egyedül vezethette a kapusra a labdát, de mivel hosszan szöktette magát, Kövesfalvi menteni tudott.

Jegyzőkönyv

Borsodi Liga, 7. forduló:

Csőszer-Tatabánya – Diósgyőr 2-1 (0-1)

Tatabánya, 1500 néző. Jv.: Makai (Mészáros I., Tóth I.)
Tatabánya
: Turi 6 – Vati 5, Németh K. 5, Filó 6, Rajnay 6 – Tóth Z. 7- Balogh Z. 6 (Megyesi, 79.), Deme 6, Hajdú 7 – Márkus 6, Nagy T. 5, (Da Silva, 5, 50.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Diósgyőr: Kövesfalvi 7 – Almási 5, (Farkas N. 6, 39.), Katona 5, Gáspár 6, Mogyoródi 6 – Halgas 5, Vitelki 5, Sipeki 5, Binder 6 – Tisza 5, Horváth F. 5, (Siminic, 90.). Vezetőedző: Zoran Kuntic

Gólszező: Megyesi (81.), Márkus (88.) ill. Horváth F. (29.)
Sárga lap: Vitelki (11.), Mogyoródi (37.), Farkas N. (84.)

Mestermérleg

Sisa Tibor: – Ma is izgalmas mérkőzést játszottunk, de a végjáték szerencsére nekünk sikerült jobban.

Zoran Kuntic: – Az első félidőben meg tudtuk valósítani az elképzeléseinket, de a hazaiak játékában is benne volt a gólszerzési lehetőség, amit sajnos be is váltottak Márkusék.