Fordítottak a hatpontoson

MJJSE vs. Vasas HC
MJJSE vs. Vasas HC
A MOL Liga 23. fordulójában rangadót játszott a Miskolci Jegesmedvék hokicsapata.

A találkozó elején óriási vehemenciával kezdett a hazai csapat. Mintha létszámfölényben lettek volna a fekete mezesek, így több, mint száz másodpercen át szinte ki sem jött a korong a fővárosiak védőharmadából. De amikor a második perc vége felé a vendéglátók elveszítették a játékszert és a cseréjük sem sikerült valami jól, az első kontrájából Somogyi révén gólt ért el a Vasas. Ezután már nem volt olyan erős a miskolci prés, óvatosabbak voltak a hazaiak, de változatlanul kezdeményezők. Mégis egy újabb kontra, a második valamire való támadás után ismét betaláltak a vendégek, ezúttal is Somogyi volt a találat jegyzője. Kapuscsere mellett döntött az MJJSE szakvezetője, Gyenest Duschek váltotta, de a hazaiak betlije tovább folytatódott: az új hálóőrt 81 másodpercen belül felavatták, Szappanos is feliratkozott a gólszerzők közé. A vendégek „portását” csak elvétve tették próbára a nagyon gyenge húsz percet produkáló hazaiak.

Tetszetős játék

A második játékrészt jó értelemben vett agresszív hokival kezdte a hazai csapat. Ha így tettek volna egy harmaddal hamarabb, valószínűleg nem a veszett fejsze nyelét kellett volna keresniük. A hazaiak tetszetős játéka először ziccerekkel párosult, Sijka és Bonar előtt adódott lehetőség, majd a vasasos Hüffner ütötte ki kézzel a kapuson túljutott és a ketrec felé tartó korongot, aztán Sijka a kapufát találta el. A 34. perc elején végre megszületett a várt miskolci gól: Saluga kitűnő előkészítése után Derton elemi erővel lőtt a bal felső sarokba. A folytatásban az egyre idegesebb fővárosi játékosok egymás után kapták a kisbüntetéseket és a közönség is ráérzett a „forradalmi” helyzetre: óriási ovációval buzdította a Macikat. Öt a három ellen voltak a jégen a hazaiak, amikor az előző találathoz képest fordított felállásban, vagyis Derton passzát követően Saluga vágta be a korongot a ketrecbe. Az egyenlítésre is volt lehetőségük ezt követően az MJJSE játékosainak és bár nem volt benne a játékban, a 39. percben balról a kapu elé korcsolyázó Berta kétgólosra növelte csapata előnyét.

A 42. percben a kapu előtti kavarodást követően többen is gólt szerezhettek volna a hazaiak közül, ez végül Bonarnak sikerült. A folytatásban egy emberfórt hagytak kihasználatlanul a hazaiak, majd a valósággal felbillenő pályán Rafaj átadása után Saluga ütését követően csapott több száz ököl a levegőbe, hiszen ekkorra sikerült ledolgozni a meccs elején „elszórakozott” perceket. És még nem volt vége! Nagyot küzdöttek a Macik a győzelem érdekében, Bonar, majd Dubek ütőjében is benne volt a győztes találat, de a túloldalon Gergely és Szappanos is felíratkozhatott volna a gólszerzők közé. Nekik nem sikerült, viszont egy csodálatos Láda B. kiugratás után Urbán lépett ki és bár elsőre még a kapusba lőtte a korongot, a kipattanót már begyűrte az 57. percben.

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv

MOL Liga, 23. forduló

Miskolci Jegesmedvék JSE – Vasas HC 5-4 (0-3, 2-1, 3-0)
Miskolc, 600 néző. V.: Varjú, Juhász G., Németh M.

Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – WADDELL (2), DERTON 1 (1), URBÁN 1, Bonar 1, SIJKA (1) – Gőz, LÁDA B. (1), SALUGA 2 (1), Dubek (1), Rafaj (1)– Budai, Láda P., Kis A., Szilágyi, Korpos – Orosz, Kállai, Dányi, Duschek (kapus). Vezetőedző: Robert Dever.
Vasas: Kiss T. – Kangyal, Svasznek, Gergely Cs., SZAPPANOS 1, Sabol – Szirányi, Nagy R., SOMOGYI 2 (1), BERTA 1 (1), Pavlis (1) – Hüffner, Sille, Virág, Popovics, Gröschl – Maszlov, Rajna (kapus). Vezetőedző: Risto Kurkinen.

Kiállítások: 8, ill. 18 perc + 10 perc fegyelmi (Gröschl) + végleges fegyelmi (Pavlis).

Robert Dever: – Természetesen nem így akartuk kezdeni a meccset, hogy az első támadásból rögtön gólt kapunk, majd a másodikból is. Akkor azt hittem, hogy ez így lesz végig… Szerencsére nem így történt, a második harmadban már jobbak voltunk, mentálisan nagyot javultunk. A harmadik játékrészben pedig már sikerült úgy játszani, ahogyan az elsőben szerettem volna látni a csapatot.
Risto Kurkinen: – Ahhoz képest, ahogy kezdtünk, a végeredmény már nem olyan szép. El kell ismernem, hogy a második harmadtól a miskolciak jól játszottak, de azért volt egy-két furcsa játékvezetői ítélet, amit nem teljesen értek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek