Fontos gyógyítóberendezést vásárolnának Miskolcra

Az est egyik fellépője Varga Andrea színművész
Az est egyik fellépője Varga Andrea színművész - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Jótékonysági estet szervez a megyei kórház a technikai fejlődés érdekében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztálya október 13-án 17 órakor – a korábbi év nagy sikerére való tekintettel – ismét jótékonysági estet szervez a Miskolci Nemzeti Színházban.

Az átépítés költségesebb lehet, mint a nagyerdeié volt.
Sóvágó László

A széleskörű összefogással szervezett jótékonysági est célja az osztály eszközparkjának bővítése, amely a XXI. század szakmai elvárásainak felel meg – tudtuk meg dr. Pap Tibor főigazgató-helyettes, orvosigazgatótól.

Kiemelkedő tevékenység

„A részleg különösen kiemelkedő tevékenységet végez a fej-nyaksebészeti onkológiai ellátás területén, ugyanis egy több szempontból is hátrányos helyzetű régióban egyedüli központként látják el a daganatos betegeket. Műtéti beavatkozásaik számára jellemző adat, hogy a 2016-os évben az osztály végezte hazánkban a 2. legtöbb fej-nyaksebészeti onkológiai beavatkozást. Ez a kiemelt műtéti tevékenység, valamint országosan is elismert regionális vezető szerep magas minőségű, high-tech berendezéseket feltételez.”

„Amellett, hogy az eszközpark az utóbbi években vitathatatlanul bővült, mégis égető szükség van új berendezések beszerzésére – fogalmazott dr. Karosi Tamás osztályvezető főorvos. – A megvásárolni kívánt endoszkópos torony, és dióda-lézer használatával lerövidül a gyermek és felnőtt betegek ápolási ideje és – nem utolsósorban – jelentősen csökken a műtéti megterhelés, valamint a műtét utáni fájdalom. A fenti eszközök beszerzésével az utóbbi években rutinná vált – országosan is egyedülálló – beavatkozásokon túl a műtéti paletta tovább bővülhet.”

Az osztály megőrizheti országos szerepét az onkológiai sebészet, a koponyaalapi sebészet és a műtéti hallásjavítás terén is.

ÉM-SZB


Információk

A jótékonysági esten elismert művészek lépnek fel, akik felismerve a kezdeményezés jelentőségét, önzetlen támogatásukról biztosították azt.

Az est háziasszonya, és rendezője Radnai Erika színművész. A fellépők: Miskolci Szimfonikus Zenekar, Jancsó Dóra színművész, Varga Andrea színművész, Seres Ildikó színművész, Odor Kristóf színművész, Szőcs Artúr színművész, Veréb Tamás színművész, valamint Aranyosi Péter és Bellus István humoristák.

A rendezvény lehetséges támogatási formái: pénzbeli támogatás, a jótékonysági esten való részvétel és jegyvásárlás, illetve egyéb adomány felajánlása.