Fontos elemmé vált a sport

Debrecen – A Termál–Egészségipari Klaszter kiemelt tagja a Debreceni Egyetem.

A Termál–Egész­ség­ipari Klaszter szerepéről a megye turizmusában címmel Katona Ilona, a klaszter titkára tartott előadást a szerdai turisztikai konferencián, melyet a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közösen szervezett. A 43 tagot számláló klaszter többek között gyógy- és termálfürdőkből, gyógy- és wellness-szállodákból, települési önkormányzatokból, valamint turisztikai és tanácsadó cégekből áll.

A turizmus területén egyedülálló, akkreditált Termál–Egészségipari Klaszter képviseletében Katona Ilona, a szervezet titkára tartott előadást a szerdai turisztikai konferencián. Elhangzott, a térségben az egészségturizmus nagyon fontos turisztikai termék. A klaszter elsődleges küldetése, hogy ezzel a termékkel, a kiváló adottsággal, valamint az erre ráépült turisztikai attrakciókkal foglalkozzon. A spa, a wellness és a szórakozás szempontjából kiemelt jelentősége van az úgynevezett „Wellbeing” turizmusnak, vagyis annak, hogy a sport felértékelődött az egészséges életmód mellett.

Megnyerni a külföldieket is

– Az egészségturizmusnak nagyon sok pozitív hatása van: például sokkal több időt töltenek a vendégek, és nagyon fontos beszállítói körrel is rendelkeznek a térségen belül – mondta Katona Ilona. Megemlítette: igyekeznek élni a pályázati lehetőségekkel is. – Egy nagyon fontos és jól használható, egészségturizmusra, térségi szereplőkre épülő applikációt szeretnénk kifejleszteni. Vannak a projektben olyan rendezvények, melyekkel hozzájárulnánk, hogy minél több és frissebb információhoz jussanak a tagjaink. Külföldi megjelenéseinkkel szeretnénk a vendégforgalom növekedését elérni, ebben pedig nagy szerepe van a Debrecen és egyéb desztinációk közötti menetrend szerinti vagy charter légi járatoknak is – mondta.

VK