Fontos a szimfonikusok számára a folyamatos önképzés

A fúvósok szakmai napján
A fúvósok szakmai napján - © Fotó: MSZZ
Miskolc – Szakmai napokat tartott januárban a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Január 30-án és 31-én szakmai napokon vettek részt a Miskolci Szimfonikus Zenekar tagjai. Az együttes művészeti vezetője, Antal Mátyás elmondta: mint minden szakmában, a muzsikusok körében is fontos a folyamatos önképzés, a gyakorlás. A zenészek számára ilyenkor lehetőség nyílik, hogy egy-egy szakmai kiválóság keze alatt fejlesszék technikájukat.

Január 30-án az együttes vonós szakmai napot tartott, Falvay Attila, a Bartók-Pásztory-díjas, Érdemes Művész, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertmesterének vezetésével.

A fúvósok is

Másnap, január 31-én pedig az együttes fúvós szekciójának tartott továbbképzést Lakatos György, többek között Liszt Ferenc-, Bartók-Pásztory-, valamint Artisjus-díjas fagottművész, a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának első fagottosa.

A kiváló művészt egyébként a következő évadban szólista szerepben is láthatja-hallhatja majd a miskolci közönség a szimfonikus zenekar egyik bérletes hangversenyén.

ÉM


Gile Bale zongoraművésznő és Antal Mátyás karmester
Ravenna – Szűnni nem akaró taps fogadta a városunk szimfonikusainak hangversenyét. Félezer komolyzene-kedvelő néző tapsolt január 22-én Ravennában a Miskolci Szimfonikus Zenekarnak. Két ráadás Az együttes a Ravenna Musica elnevezésű rangos koncertsorozat nyitóestjén játszott telt ház előtt a Te...

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész-házaspár
Miskolc – Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész-házaspár volt a szólistája a Miskolci Szimfonikus Zenekar csütörtök esti, Hangforrás bérletes hangversenyének. A komolyzenei est karmestere Csurgó Tamás volt. Berlioznak a maga idején olyannyira újszerű zenéje Wolfgang Amadeus Mozart pajzá...