Folytatódtak az egyeztetések az új parkolási törvényjavaslatról

A főváros és a fizetőparkolásban érintett kerületek képviselői is támogatják azt a törvényjavaslatot, amely egységessé tenné a budapesti parkolást. Erről csütörtökön tárgyaltak a főváros és a kerületek képviselői.

A Független Hírügynökséghez pénteken eljuttatott közleményében a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája azt írta, hogy a fővárosi és kerületi vezetők abban is egyetértettek, hogy az önkormányzatokhoz kerülő, célzottan felhasználható bevételek a korábbinál hatékonyabban segíthetnék a parkolási rendszer fejlesztését. A közlemény szerint, ha az Országgyűlés a jövő héten megszavazza a javaslatot, akkor a Fővárosi Közgyűlés akár már a június 3-i ülésén elfogadhatja új parkolási rendeletet. Így az Alkotmánybíróság által kitűzött június 30-i határidő előtt megoldódik a budapesti parkolás kérdése.

A törvénytervezet szerint a jövőben a parkolást közfeladatként határoznák meg, így az üzemeltetését az önkormányzatokhoz kerülne. A bevételek is az önkormányzathoz folynának be és célzottan a parkolással kapcsolatos beruházásokra lehetne fordítani.
– Független Hírügynökség –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s