Folytatódott a Prohászka értelmezéséről szóló vita a parlamentben

Gusztos Péter (SZDSZ) és Harrach Péter (KDNP) képviselők is Prohászka Ottokár életének értelmezéséval kapcsolatban szólalt fel kedden napirend előtt a parlamentben. Azonban míg Harrach méltatta a püspök, egyetemi tanár, Magyar Tudományos Akadémia-tag, lapszerkesztő és képviselő érdemeit, addig Gusztos továbbra is azt kifogásolta, hogy ellenzéki politikus nyíltan kiáll a szerinte anitiszemita püspök mellett.

Gusztos Péter egy hete szintén napirend előtt már kritizálta Lezsák Sándort, az Országgyűlés fideszes alelnökét és Balog Zoltánt, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnökét, amiért a két politikus részt vett Prohászak Ottokár mellszobrának avatásán és ott a püspök mai is aktuális gondolatairól beszéltek.

A szabad demokrata politikus emlékeztetett rá, hogy Prohászka Ottokár írásaiban a zsidósággal kapcsolatban poloska invázióról és patkány hadjáratról beszélt, illetve hogy a zsidóság valamennyi társadalom fekélye.

Gusztos éppen ezért továbbra is azt szeretné tudni, hogy az ellenzéki politikusok Prohászka Ottokár mely gondolatait tartják ma is aktuálisnak.