Folytatódik-e a Nyíregyháza sorozata?

Folytatódik-e a Nyíregyháza sorozata?
Élvonalbeli bajnokin még soha nem nyert a Diósgyőr a Nyíregyháza vendégeként. Szombaton itt a lehetőség, hogy javítson a DVTK.

A labdarúgó NB 1 10. fordulójában szombaton 18 órától a Nyíregyháza Spartacus FC vendége lesz a Diósgyőri VTK csapata. Bár a piros-fehéreknek már van új szakvezetőjük, aki csak hétfőn áll munkába, így ezen a meccsen is – csakúgy, mint a múlt heti, Fehérvár elleni bajnokin (amelyet 1-0-ra vesztett el hazai környezetben a DVTK) – Benczés Miklós irányítja a csapatot megbízott edzőként.

– Tudom mit jelent a DVTK szurkolók számára egy-egy meccs a Nyíregyháza ellen, és azon voltunk a héten, Vitelki Zoltánnal, és Veréb Györggyel, akikkel együtt készítettük fel a csapatot a mostani bajnokira, hogy ezt azok az új játékosaink is megtudják, akik a nyáron érkeztek hozzánk, és ebből kifolyólag még nem játszottak az ősi rivális ellen – mondta Benczés Miklós.

Feszült kíváncsiság

A megbízott edző, aki hétfőtől ismét pályaedző lesz, arra a kérdésre, hogy milyen várakozással tekint az összecsapásra, ezt válaszolta:
– Feszült kíváncsisággal. Feszült vagyok, mert nem erre készültem, tulajdonképpen megint csak két nappal a bajnoki előtt tudtam meg, hogy újra nekem kell összeállítanom a csapatot. És kíváncsi is vagyok, mert két bajnoki között ezúttal egy héten át az irányításommal készült a csapat, és nagyon szeretném tudni, hogy mi lesz az eredménye.

Kezdhetnek
A DVTK várható összeállítása:
Köteles – Lakatos, Sebők Vilmos, Milicic, Gohér – Ahodikpe, Stanic, Pintér, Homma – Tóth Mihály, Vranesevic.
Kispad: Somodi, Szabó V., Lipusz, Pelecaci, Szélpál, Bokros, Búrány.

Amikor megemlítettük a megbízott edzőnek, hogy a hét első fele jól sikerült (Ligakupa meccsen szerdán 4-1-re verte a Diósgyőr a Debrecent), azt mondta, hogy jó érzés volt, de nem a győzelem önmagában.

– A szerdai mérkőzésből is próbálunk építkezni, mert ez a győzelem ugyanúgy siker azoknak is, akik ezúttal nem játszottak, ugyanis együtt készültünk az edzéseken, egy csapat vagyunk – jelentette ki Benczés Miklós. – A harmadik gólunk után egy pillanatra felnéztem a lelátóra, és azt láttam, hogy azok, akik ezúttal nem játszottak, egy kupacban szurkolókként ünnepelték a társaikat. Ez is meggyőzött arról, hogy együtt vagyunk…

És, hogy ezek alapján optimistán várja-e a szabolcsi csapat elleni presztízs meccset a megbízott edző, akit miután szembesítettünk a két csapat élvonalbeli statisztikájával (azzal, hogy a Diósgyőr eddig még nem tudott nyeri a Nyíregyháza otthonában), a következőket mondta:
– Statisztikai alapon nem dől el egy meccs sem. Jó formában van a Nyíregyháza, erős csapattal csapunk össze szombaton. De a diósgyőri játékosoknak azt tudniuk kell, hogy tartozunk a közönségünknek és most lehetőségünk van a törlesztésre.

Utazók figyelmébe

A Diósgyőri stadionban is megválthatók a belépőjegyek még a mai napon is 9 és 13 óra között a Nyíregyháza – Diósgyőr bajnoki mérkőzésre, amelynek ára egységesen 1400 Forint. A diósgyőri ultráktól kapott információk szerint a fanatikusok ezúttal is vonattal utaznak a mérkőzésre, a Tiszai pályaudvarról 14.39-es menetrendszerinti vonattal, ami 16.17-re ér Nyíregyházára. Visszafelé a 20:43-kor induló szerelvénnyel tervezik az utazást, ami 22.49-re ér Miskolcra. A vasútállomás és a stadion között – első alkalommal – autóbuszok szállítják a diósgyőri szurkolókat, oda és vissza.

Bajnoki múlt

A Nyíregyháza – Diósgyőr, az élvonalban, Nyíregyházán
1980/81: Nyíregyháza – Diósgyőr 2-0
1981/82: Nyíregyháza – Diósgyőr 3-0
1982/83: Nyíregyháza – Diósgyőr 1-1
1983/84: Nyíregyháza – Diósgyőr 1-0
1992/93: Nyíregyháza – Diósgyőr 0-0
1998/99: Nyíregyháza – Diósgyőr 3-1
1999/00: Nyíregyháza – Diósgyőr 2-0
2004/05: Nyíregyháza – Diósgyőr 2-2
2007/08: Nyíregyháza – Diósgyőr 2-1

NB I., 10. forduló

Siófok – Bp. Honvéd 0-1
szombat:
Újpest – MTK 15.00
Nyíregyháza – Diósgyôri VTK 18.00
Kecskemét – Vasas 18.00
Debrecen – REAC 18.00
Sz. Haladás – Kaposvár 18.00
Fehérvár – Paksi 18.00
vasárnap:
Gyôr – Zalaegerszeg 17.30


  • Ön kit állítana a DVTK kezdőcsapatába?
    Eldőlt, hogy Sisa Tibor a DVTK új edzője, de Nyíregyházán még Benczés Miklós meccsel. Helyében Ön kiket küldene a pályára?
  • Sisa Tibor a DVTK edzője!
    Az U19-es válogatottal sikereket elérő Sisa Tiborral 2011-ig állapodtak meg diósgyőri vezetők. 
  • A DVTK eddigi élvonalbeli edzői
    A DVTK élvonalbeli edzői 1940-től a levezényelt bajnoki mérkőzések számával.