Folytatódik a vágányzár Miskolcon

Akt.:
A vágányzár idején villamospótló autóbusz közlekedik
A vágányzár idején villamospótló autóbusz közlekedik - © Fotó: MVK Zrt.
Miskolc – Hol a teljes pályán, hol csak egy-egy szakaszon, de augusztus 6. és 17. között újból villamospótló autóbuszok közlekednek éjjelente – közölte szerkesztőségünkkel a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Augusztus 6-án és 7-én éjszaka vágányzár lesz a teljes villamosvonalon, emiatt az utolsó 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 20:00 órakor, Felső-Majláthról 20:38-kor indul. Ezt követően villamospótló autóbuszok közlekednek. A vágányzár a 2-es villamos közlekedését is érinti, az utolsó szerelvény a Tiszai pályaudvarról 19:55-kor, a Vasgyárból 20:23-kor indul, ezután az Újgyőri főtérről induló autóbuszokat lehet igénybe venni a Vasgyár felé, illetve a Vasgyárból az Újgyőri főtér felé. Ezeken a járatokon érvényes a villamosbérlet. Augusztus 7-én és 8-án hajnalban az első, teljes pályaszakaszon közlekedő 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 03:55-kor, Felső-Majláthról 04:30-kor indul.

Augusztus 8-án és 9-én éjszaka szintén villamospótló autóbuszok közlekednek az Újgyőri főtér és Felső-Majláth között. A Tiszai pályaudvarról az utolsó, teljes villamospályán közlekedő 1-es villamos 20:00 órakor, Felső-Majláthról 20:38-kor indul. Augusztus 9-én és 10-én hajnalban az első, teljes pályaszakaszon közlekedő 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 03:55-kor, Felső-Majláthról 04:30-kor indul.

Augusztus 10., 11., 13. és 14-én éjszaka a villamosok a Diósgyőri Gimnázium megállóhelyig közlekednek, majd pedig villamospótló autóbuszokkal lehet eljutni Felső-Majláth végállomásra. Az utolsó, teljes villamospályán végighaladó szerelvény a Tiszai pályaudvarról 20:00-kor, Felső-Majláthról 20:38-kor indul. A vágányzárakat követő hajnalban az első teljes szakaszon közlekedő 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 3:55-kor, Felső-Majláthról 04:30-kor indul, kivéve augusztus 12-ét, amikor reggel a Tiszai pályaudvarról 4:05, Felső-Majláthról pedig 4:40 az első indulás.

Augusztus 15., 16. és 17-én éjszaka villamos helyett villamospótló autóbuszok közlekednek Tiszai pályaudvar és Diósgyőr városközpont között. A Tiszai pályaudvarról az utolsó, teljes villamospályán közlekedő 1-es villamos 20:00-kor, Felső-Majláthról 20:38-kor indul. Minden éjszakai vágányzárat követő hajnalban az első, teljes pályaszakaszon közlekedő 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 03:55-kor, Felső-Majláthról 04:30 órakor indul.

A villamospótló autóbusz megállóhelyei vágányzár idején:

  • a Tiszai pályaudvaron a 31-es autóbusz indulóhelyén lehet igénybe venni,
  • a Selyemrét és az Újgyőri piac között a villamosmegállókban áll meg,
  • a Bulgárföld, Diósgyőr városközpont, Alsó-Majláth villamosmegálló helyett az 1-es autóbusz megállóhelyein áll meg;
  • a Bölcs utcai villamosmegállóban nem áll meg, helyette az 1-es autóbusz Alsó-Majláth megállóhelyén lehet igénybe venni.
  • A DVTK Stadion, a Diósgyőri Gimnázium, a LÁEV és a Zenta utca villamosmegállónál a villamosmegállóval párhuzamos, út mellett kialakított villamospótló-autóbusz megállóhelyen áll meg.
  • Felső-Majláthon az 54-es autóbusz leszállóhelyén áll meg és a kettes kocsiállásról indul.

ÉM


Vágányzár július 30. – augusztus 2. között
Miskolc - Mindkét villamosvonalon villamospótló autóbuszok közlekednek július 30-a és augusztus 2-a között az esti órákban – közölte szerkesztőségünkkel a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. A villamospótlózás nem mindennap érinti a teljes pályaszakaszt. Július 30-án és 31-én esténként a Tiszai pálya...

Aszfaltozási munkálatok miatt ideiglenesen áthelyezik a 32-es autóbusz megállóját a Gömöri pályaudvar végállomáson
Miskolc - Jövő keddig ne a megszokott helyen keresse a 32-es Gömöri pályaudvar megállóját. Aszfaltozási munkálatok miatt ideiglenesen áthelyezik a 32-es autóbusz megállóját a Gömöri pályaudvar végállomáson – közölte a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Az augusztus 2-án, reggel nyolc órakor induló m...