Folytatódik a panelfelújítási program Székesfehérváron

Újabb 600 millió forint állami támogatást kap Székesfehérvár, 38 panelépület hőszigeteléséhez – jelentette be Warvasovszky Tihamér polgármester és Molnár Albert országgyűlési képviselő pénteken sajtótájékoztatón. Az előző két évben elnyert 2,7 milliárd forint támogatással együtt összesen 220 panelházat tudnak korszerűsíteni a városban.

A legutóbbi pályázat eredményeképpen 600 millió forinttal támogatja az állam a panelházak felújítását Székesfehérváron. Ehhez az önkormányzat és a lakástulajdonosok is ugyanennyivel járulnak hozzá, így összesen 1,8 milliárd forintos beruházás valósulhat meg. Ez 38 épület 2600 lakásában fedezi a korszerű hőszigetelés költségeit.

2005-ben és 2006-ban összesen 1600 panelfelújítási pályázat érkezett a Belügyminisztériumba, s a jelentkezők 14,7 milliárd forint állami hozzájárulást kértek. Székesfehérvár ebben a két évben 183 panelépület korszerűsítéséhez nyert el 2,7 milliárd forint támogatást. Így az idén megítélt összeggel együtt a pénzből összesen 220 épület hőszigetelését lehet megoldani.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy azokban a lakásokban, ahol nyílászáró-csere, hőszigetelés és fűtéskorszerűsítés is történt, 25-30 százalékkal csökkent a fűtés díja.