Folytatódik a közterületek megtisztítása a fővárosban

Egyre kevesebb a dolguk a rendőröknek a fővárosi aluljárókban. A júniusban megkezdett tisztogatási akciót júliusban is folytatták, egészen augusztus elsejéig. A hétfőn közzétett jelentés szerint az akció hatására folyamatosan javul a helyzet.

A rendőrök és a közterület-felügyelők június 27 és augusztus 1. között is tartottak akciókat a turisták által látogatottabb metróaluljárókban. Ebben az időszakában 32 különböző okból körözött ember került rendőrkézre, 58 embert pedig előállítottak – áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelentésében.

Az akcióban 219 helyszíni bírságot szabtak ki, 361 esetben foglaltak le különféle árucikkeket és 225 szabálysértési feljelentést tettek.

Budapest történelmi belvárosának aluljáróiban még június utolsó napjaiban indult fokozott ellenőrzés Tóth Gábor új főkapitány utasítására: rendőrök és közterület-felügyelők együtt visszatérően razziáznak, hogy a budapestieket és a Magyarországra látogató külföldieket ne fogadják illegális árusok, kéregetők. A közterületi akció-sorozatot a továbbiakban is folytatják.