Folytatják a tojáspatkolást a Guinness-rekorder családjában

Folytatják a tojáspatkolást a Guinness-rekorder Hanzel családban. A somogyvámosi Hanzel László negyven éven át patkolta a tojásokat. Halála után idén tavasszal gyermekei vették át a nem mindennapi örökséget. A család otthonában berendezett kiállító teremben több mint 300 patkolt tojás várta idén húsvétkor a látogatókat.

Az ünnep hetében száznál is többen nézték meg az országban egyedülálló tárlatot. – mondta el a Független Hírügynökségnek Hanzel Lászlóné. A legtöbben arra a libatojásra voltak kíváncsiak, melyre 1202 patkót vertek. A 9 évvel ezelőtt készült alkotás bekerült a Guinness Rekordok könyvébe. A világhírű tojáson kívül több ritkaság is található a somogyvámosi gyűjteményben. A kacsa, emu, tyúk és strucc tojások közt van olyan melyet állat vagy növény motívumok díszítenek, de akad olyan is, melyen egy Petőfi portré, és a Nemzeti Dal található patkókkal kirakva.
Igazi kuriózum az ablakos tojás, melynek ha vasból készült keretét kinyitják, 100 darab patkót találnak benne.

A családi hagyományt folytatva, Hanzel László gyermekei szeretnék apjuk világrekordját megdönteni. Hanzel Dorina és Csanád reméli, hogy hamarosan 1202 patkónál is többet sikerül beverni egy tojásba.