Folytatják a fővárosi útfelújításokat – mától a XIX. kerületben

Csütörtökön kezdik a Nagykőrösi út XIX. kerületi szakaszának felújítását Budapesten. Újpalotán és az Orbánhegyen már szerdán munkához fogtak.

A Nagykőrösi utat a Hofherr Albert utca és a Kettős-Körös utca között teszik rendbe. A felújítást a Hofherr Albert utca felől kezdik a burkolat marásával. A 3 kilométeres részen átépítik a szegélyeket és a buszmegállókat, valamint szakaszonként aszfaltoznak. A kivitelezés alatt szakaszos sávlezárásra, sebességkorlátozásra és parkolási tilalomra kell számítani. A felújítás várhatóan szeptember végéig tart, és csaknem 420 millió forintba kerül.

Szerdán kezdődött a XV. kerületi Apolló utca felújítása a Drégelyvár utca és az Őrjárat utca között. Itt is lemarják a burkolatot, a szegélyeket átépítik és a buszmegállókat is újjáépítik. A felújítás csaknem 63 millió forintba kerül, és várhatóan szeptember 20-ig tart.

Szintén szerdán kezdődött a XII. kerületi Költő utca és Diana utca felújítása, az Istenhegyi és az Eötvös utca között. A felújítás alatt a Diana utcában továbbra sem lehet közlekedni a Mártonhegyi út és a Költő utca között. A terelőút a Hollós utca – Mátyás király út – Költő utca útvonal. Az útszakasz új burkolatot és szegélyeket kap, és a buszmegállókat is újjáépítik. A munkával, amely több mint 55 millió forintba kerül, várhatóan szeptember 30-ig végeznek – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.Sporthírek