Folytatja a megkezdett munkát Pintér Attila Mezőkövesden

Akt.:
Folytatja a megkezdett munkát a Pintér Attila Mezőkövesden
Folytatja a megkezdett munkát a Pintér Attila Mezőkövesden
Mezőkövesd – Az egykori szövetségi kapitány folytatja munkáját a matyó­városban.

Valósággá vált az, amit az elmúlt napokban még csak sejtettünk: az Európa-bajnokságra utazó Tállai András klubelnöknek addig kell megállapodnia Pintér Attila vezetőedzővel, amíg a politikus nem ül repülőre. Mivel az Ausztria – Magyarország találkozót kedden este játszották, így egészen bizonyos volt, hogy a meccs napjának reggelén – akár igen, akár nem lesz az érintettek döntése –, de hírt kapunk a matyóvárosból.

Saját erőfeszítéseinkkel bizonyítottuk, mire vagyunk képesek. Pintér Attila

A sorsoláson volt

Az Észak-Magyarország számára kedd reggel ifj. Tállai András technikai vezető volt a hírhozó, majd a labdát Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója vezetőtársához, Hagyacki Józsefhez passzolta a labdát. A szakmai kérdésekért felelő ügyvezető először türelmet kért, mondván a Magyar Labdarúgó Szövetségben „csücsül”, az NB I-es sorsolás elkészítésén vesz részt, kevéssel dél előtt viszont már tényeket is közölt:

– Megszületett a felek között megállapodás – mondta a vonal budapesti végén Hagyacki József. – A klub és a tréner egy, plusz egy esztendős megállapodást kötött. A stáb összetételéről és a keret tagjairól maga a régi-új vezetőedző dönt. A felkészülés csütörtökön kezdődik, innentől kezdve pontosan egy hónap áll rendelkezésünkre.

Az ügyvezető igazgatót ezután arra kértük, hogy kommentálja sorsolásukat:

– Ennek túl nagy jelentősége nincs, hiszen mindenkivel játszani kell. Két kikötésünk volt: elsőként azt kértük, hogy a DVTK-val ellentétesen lépjünk pályára, vagyis azt kívántuk, hogy a két borsodi együttes közül az egyik idegenben, a másik hazai környezetben szerepeljen ugyanabban a fordulóban és ez döntően megvalósult. Másodszor pedig el akartuk érni, hogy NB I-esként itthon mutatkozzunk be. Így lett, a Gyirmót FC Győr gárdájával stadionunkban meccselünk majd.

Tipikus kérdés…

Pintér Attilától először azt kérdeztük, hogy nehéz tárgyalássorozat áll-e mögötte, mire nemes egyszerűséggel nemmel felelt, majd azt tudakoltuk, hogy a pénzen ment-e a huzavona, erre pedig ezt válaszolta:

– Tipikus magyarországi kérdés. Egyáltalán nem a pénz volt az elsődleges „tényező”. Ugyanis nagyon korrekt helyre kerültem a télen, saját erőfeszítéseinkkel bizonyítottuk, hogy mire vagyunk képesek, most pedig benn kell maradnunk. Ennek jegyében igazolásokkal kívánunk esélyt adni a csapatnak a megkapaszkodásra, s ez nem lesz könnyű vállalkozás. Korrekt közönségünk, amely az első perctől kezdve mögöttünk állt, mindenképpen megérdemli, hogy ismét kiszolgáljuk.

A kövesdiek szakmai stábjában nem várhatók változások, egyszerűen azért, mert ez Pintér Attilánál nem szokás.

Azt is megtudakoltuk Pintér Attilától, hogy mikor „dobja” be a köztudatba azt, hogy melyik posztra és kiket kíván igazolni:

– Vannak nevek a tarsolyomban… Őket megpróbáljuk leigazolni, ha lesznek érdemleges híreink, akkor azt hamar megtudja majd a sportágat kedvelő mezőkövesdi szurkolótábor.

– Kolodzey Tamás –