Folyamatosan érkeznek a Skoda új villamosai Miskolcra

Miskolc, 2014. június 10., kedd (MTI) – Folyamatosan érkeznek a csehországi Skoda-konszern új villamosai Miskolcra, a héten a nyolcadik jármű került sínre a borsodi megyeszékhelyen, ebben az évben még 21 villamost szállít a cég Miskolcra, a jövő évben még kettőt, ezzel lesz teljes a 31 darabos flotta – tájékoztatta a miskolci önkormányzat tulajdonában álló társaság az MTI-t kedden.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. közlése szerint mielőtt Miskolc nyolcadik új villamosa forgalomba állhat és szállíthatja az utasokat, teljesítenie kell 500 kilométernyi tesztkört a megújult villamospályán, illetve a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírt hatósági vizsgán is meg kell felelnie.

Júniusban még három új villamos érkezik Miskolcra – fogalmaz a közlemény, amely arra is kitér, hogy 2013 nyarán érkezett az első és a második, 2014 áprilisában a harmadik, a negyedik és az ötödik, míg májusban a hatodik, júniusban pedig már a hetedik és a nyolcadik Skoda gyártmányú jármű.

A 31 darabos új villamosflotta teljes egészében leváltja a régieket Miskolcon.

A Közlekedési Operatív Program keretében megvalósuló “Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” című projekt összköltsége csaknem 38 milliárd forint, ebből az unió kohéziós alapja majdnem 34 milliárd forintot áll.

– MTI –

Címkék: , ,