Folyamatosan engedik haza az ételmérgezett betegeket

Folyamatosan engedik haza a szombaton a Hungaroringen ételmérgezést szenvedett betegeket, néhányan már el is hagyták a kórházat – mondta el hétfőn a Független Hírügynökségnek Várszegi Ágnes, a Szent László kórház ügyeletes orvosa. Az összes beteg jobban van, de néhányuknak a laborvizsgálatok miatt még maradniuk kell.

Várszegi Ágnes, a Szent László kórház orvosa a Független Hírügynökségnek hétfőn elmondta, hogy összesen húsz külföldi és két magyar felnőtt beteget vittek be a kórházba a Hungaroringről. A doktornő pontos számot nem tudott mondani, de annyit elárult, hogy minden beteg jobban van, és hétfőn folyamatosan engedik haza őket, néhányan már el is hagyták a kórházat. Azokat, akiknél a laborvizsgálatok még nem fejeződtek be még benntartják, de az ő tüneteik is múlnak. A Hungaroringről szombaton egy gyereket is a kórházba szállítottak, de őt el is engedték, nem igényelt különösebb ellátást.

A külföldi betegek nagy része a repülőjük indulási ideje és a lejáró vízum miatt aggódott, de hétfőre annyira javult az állapotuk, hogy az utazásnak ez nem lehet akadálya- tette hozzá a doktornő.

Falus Ferenc országos tisztifőorvos a Független Hírügynökségnek korábban elmondta: Feltehetően valamennyi beteg ugyanazon a helyen, ugyanattól az ételtől fertőződött meg.
A mérgezés valószínűleg bakteriális eredetű, de hogy pontosan mi okozta, csak a közép-magyarországi Állami Népegészségügyi és Tisztifőorvosi Szolgálat vizsgálatának lezára után, körülbelül 2-3 nap múlva tudják megmondani.